5 hasznos tipp a President Freedom csapatától az évre

Úgy érzed, hogy folyton halogatod és késlelteted az elintézendő dolgokat? Esetleg több időt töltenél valamivel, de a munkád vagy a magánéleted folyton meghiúsítja a terveid? 5 olyan hasznos tippet sorolunk fel, amiknek a segítségével elérheted céljaid a 2020-as évben!

Ha nem tudod, hogyan valósítsd meg a terveid, most egy mankót adunk hozzá: néhány rövid, de szigorú tipp megfogadásával végre elérheted a kívánt sikert!

  1. Priorizálj és tervezz előre!

A halogatás mögött sokszor a feladatok sokasága áll. Egyszerre lehetetlen mindennel foglalkozni, ezért a legfontosabb, hogy állítsunk fel egy maximum 5 tételből, célból álló listát magunk elé, olyan ütemezésben, amiben biztosak vagyunk. Vagyis az előre tervezés során ügyeljünk arra, hogy több időt hagyjunk egy-egy feladatra, hiszen sok más kötelesség is van életünkben, így azok mellé sorakoztassuk fel azokat.

  1. Ne vállald túl magad!

Ez az a hiba, amibe általában a legkönnyebben bele lehet esni. Újabb lehetőségek megjelenése során hajlamosak vagyunk arra, hogy szimplán elvállaljunk valamit, még ha nem is tudjuk tartani, mert úgy érezzük, hogy az a céljainkat segíti. Nem könnyű de nem lehetetlen ezt a helyzetet megoldani: egyszerűen elővesszük 5 lépéses listánk, és megnézzük, milyen ütemezésben lehetne megvalósítani. Ez egyfajta újra tervezést igényel, viszont megtanít a projekt menedzsmentre, a konkrét priorizációs képességre, valamint feladatok átütemezésére vagy (végső esetben) elengedésére.

  1. Figyelj oda magadra és az egészségedre!

Biztosan ismered a mondást, hogy ép testben ép lélek. Nem tudunk működni megfelelő táplálék és folyadék pótlása nélkül. Ezért fontos, hogy odafigyelj az egészséges és megfelelő táplálkozásra, vízpótlásra. Tested ápolásával több energiád lesz, így a feladataid és a céljaidhoz vezető utat is könnyebben fogod teljesíteni.

  1. Tölts időt azzal, amit szeretsz/szeretnél csinálni!

Ha már mindent és mindig megteszel céljaid eléréséért, meg kell tanulnod a pihenés képességét is. Amikor is aktívan azzal a dologgal töltesz időt, amit szeretsz csinálni, ami kikapcsol, ami a hobbid. HA utazás, legyen az, ha egy masszázs, legyen az, ha egy X-Boksz-os este a haverokkal, akkor legyen az. A lényeg, hogy kapcsolódj ki, engedd el a terveid, tanulj meg relaxálni: ezt az idegeid és a lelked is meg fogja hálálni!

  1. Kezdd újra!

Ha már elérted a kitűzött céljaid, megérdemelten dőlhetsz hátra. Ne feledd, hogy mindig szakíts időt a pihenésre, a feltöltődésre. Csakis tiszta aggyal és energiával telve lehet új célokat magunk elé tűzni. Utána újra kezdheted terveid rangsorolását, vagyis az ötödik lépést. Ha már rutinosan csinálod végig a megvalósításhoz vezető út lépéseit, sokkal könnyebben és több feladatot fogsz tudni kézben tartani, végig vinni.

 

Források:

https://elements.envato.com/

Tags: